Marius's Personal site

My personal blog & gallery
Welcome to Marius's Personal site Sign in | Join | Help
in Search

Blogging About .NET

Trip to US - Impresii

warning Post in Romanian:

Stiu ca nu am mai postat de mult timp si imi cer scuze pentru acest lucru, dar munca la serviciu nu mi-a mai lasat timp si pentru asa ceva.
In aceasta luna (august) am fost plecat in US, pentru o calatorie in interes de serviciu, ocazie cu care am mai strans vreo 12000 de mile.
Am vazut New YOrk, Washington DC si Jacksonville, FL. Pana acum am tras cateva concluzii interesante: In primul si in primul rand nu e ca in Europa. In SUA este extrem de diferit fata de Europa. Totul. Clima, mancare, stil. In al doilea rand cel putin pe coasta de est vara daca nu stai la aer conditionat esti mort. Este o umezeala ingrozitoare, cu care in Romania nu m-am mai intalnit niciodata, si sper nici sa nu ma intalnesc. Il al treilea rand in majoritatea oraselor este obligatoriu sa ai masina. Punct. Altfel mori de foame. Vezi la 200m alimentara/store-ul, ce o fi, si mori de foame, ca intre tine si el este o autostrada, pe care bineinteles nu o poti strabate cu piciorul. Afirmatia nu este valabila pentru Manhattan, unde in general daca ai masina degeaba o ai, ca mai mult te incurca. In zona centrala parkingul este ceva de genul 7.49+TAX / jumatate de ora. Bineinteles ca daca inchiriezi pe perioade mai mari e mai ieftin, dar totusi...
M-a intrebat cineva daca mi-a placut Jacksonville. Ei bine, habar n-am stiut ce sa raspund. Pentru ca nu stiu daca am vazut orasul sau nu. Am vazut niste case si niste fast-fooduri, o chestie gen ca la tara la noi, bineinteles un pic mai aranjat. Eu am crezut ca alea sunt doar suburbiile, dar am inteles ca Jacksonville (where Florida begins, dupa cum zic ei) nu prea are parte de oras propriu-zis. Aceeasi senzatie mi-a lasat si Charlotte, oras destul de mare, dar in care daca vrei sa strabati cu piciorul centrul nu ai nevoie de mai mult de o ora, admirand si peisajul intre timp. Dupa ce ai iesit din centru, trebuie deja sa ai masina, ca altfel nu rezolvi nimic.
Apoi partile rele... si ei au homeless (cel putin in New York) care cersesc pe strada, poate nu la fel de agresiv ca la noi, dar ei exista. Apoi, este la fel de murdar, daca nu chiar mai murdar pe strada. Si la ei sunt strazile ca vai de capul lor, cu bump-uri naturale, sau mai putin naturale. Asadar care e diferenta? Ca se traieste mai bine? Oare? Am intalnit un coleg plecat la doctorat. Si imi spunea ca nu e chiar asa pe cum se crede, ca sunt cainii cu covrigi in coada. Castigi cateva mii de dolari pe luna, si ii vezi cum se duc: taxe (la ei taxele din salariu sunt oprite de angajator ca la noi, dar la ei se negociaza salariu brut), apoi chirie (in Manhattan intr-o zona mai ieftina ~1200 dolari pe luna o chestie gen garsoniera), mai trebuie sa dai pe transport (ca o fi el taxi, tren, metrou sau benzina), si vezi ca la urma nu-ti mai ramane mare lucru.
O alta concluzie la care am ajuns este faptul ca toata lumea are iPod. Unde te uiti pe strada toti asculta la iPod-ul. Cred ca e un fel de isterie nationala. TOate magazinele vand accesorii de iPod. Carcase, holdere, cabluri, orice, daca esti magazin de electronice sau audio-video daca nu ai accesorii de iPod nu existi. E trendy sa ai iPod. Nu conteaza ca esti la costum, sau iti faci alergarea de dimineata, iPod rocks.

Oricum concluzia pe care am tras-o este ca nu ma prea vad traind in America. O fi el pamantul fagaduintei, dar nu ma impresioneaza prea tare.

Published Thursday, August 25, 2005 1:06 PM by cchrism
Filed Under: ,

Comment Notification

If you would like to receive an email when updates are made to this post, please register here

Subscribe to this post's comments using RSS

Comments

No Comments

What do you think?

(required)
(optional)
(required)

This Blog

Post Calendar

<August 2005>
SuMoTuWeThFrSa
31123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031123
45678910

News

Listed on BlogShares

Syndication

Powered by Community Server, by Telligent Systems